Sådan får du en kemifri jul ift. den mad du og dine børn spiser

Sådan får du en kemifri jul ift. den mad du og dine børn spiser

Husker du at kigge på hvad der er i den mad og drikke, som du køber og indtager eller er du ligeglad?


Jeg vil give dig mine forslag udfra den store viden jeg har som fødevare og sundhedsekspert ift. hvordan du kan få en kemifri jul.


Og hvis du vælger at følge alle mine råd, så kommer du også til at få det bedre og måske endda også tabe dig i vægt, da meget julemad indeholder MSG, skadelig kemi og Aspartam, som ingen har behov for.


Julen behøver ikke at være skadelig for dig og dine kære, og det er den desværre for mange, da mange er uvidende om hvor meget det egentlig skader at indtage kemi, MSG og Aspartam. og hvor det findes henne i de produkter, som vi indtager generelt.

1 .Lav din egen marcipan med mandler, dansk honning og rørsukker, istedet for at købe færdiglavet marcipan.


Det smager virkelig godt, men det kræver lidt øvelse at lave det selv, jeg er virkelig god til det selv, det kræver øvelse, det kræver en foodprocessor med en kniv der sidder fast, for ellers kan du ikke lave det.


Her kan du servere friske hindbær, blåbær eller medjool dadler/dadler til, det er en lækker blanding.


Eller køb det færdiglavet her


2. Drik renset vand eller kulsyreholdig naturlig mineralvand (Con Gas, den kan købes i Føtex)

og drop light sodavand/sodavand,hvor der er Aspartam, kemi eller MSG i.


Vandkanden til at rense dit vand med, kan du se her

3. Brug økologiske kartofler på glas til dine brune kartofler, som er uden tilsætningsstoffer.


Mærke: Gram Slot

(kan købes i Rema 1000 engang imellem)


4. Skift komælk og fløde ud med kokosmælk uden tilsætningsstoffer til din risengrød, Ris A La Mande og æbleskiver.Og brug vaniljestang istedet for vaniljepulver, husk også at lægge mandlerne i blød, som du skal bruge til Ris A La Manden, se hvordan her


Og du kan lave din egen blåbærsauce med frosne blåbær i en gryde og lade det køle af og det smager virkelig godt til Ris A La Manden eller du kan bruge Søbogaard´s Økologiske kirsebærsauce, som er kemifri og aspartam-fri, den kan købes i Helsam eller online.


Dem her kan du vælge imellem af kokosmælk5. Skift smøret ud med økologisk koldpresset kokosolie i julesmåkagerne,


det er generelt også lækkert at bruge i desserter og til madlavningen f.eks at stege kartofler i, hvis man vil have råstegte kartofler eller ovnbagte, så kan du smelte lidt kokosolie og hælder over og krydre med himmalaysalt og lidt paprika.


Kokosolie skal være koldpresset, fordi så er den renest og uden kemi.


Der er også en billig variant iLIDLfra mærket Vitador til kun 25,- 300ml, den kan du også bruge.


Brug bagepulver/natron uden MSG, du kan bruge dem her


6. Undgå at spise og købe juleslik/julekager/chokolade, det er fyldt med MSG, kemi og tilsætningsstoffer, som du ikke har brug for.


Bag istedet dine egne småkager eller kager med kokosolie, uden kakaopulver og brug mel uden tilsætningsstoffer, se hvilket mel du kan bruge her


Spis dette istedet / servere detteFrisk frugt, tørret frugt eller nødder uden tilsætningsstoffer valnødder eller mandler og f.eks medjool dadler/dadler eller tørrede figner.


Få mit råd til hvordan du bør behandle nødder før brug lige her7. Brug svesker uden tilsætningsstoffer til anden, hvis du/i skal have and juleaftenJeg anbefaler dig at bruge økologiske svesker, dem fra Urtekram (dyrest fra Føtex) , Anglamark (billigst fra Superbrugsen), Løgismose (spotvare i Netto nogle gange, har ikke set dem i år) eller Grell Naturkost eller Rømer (fra Helsemin)
8. Køb IKKE chokolade/slik/chips julekalender til dig selv eller dit barn,da der er MSG tilsætningsstoffer i dem alle, som er linket til hjerneskade og neurologiske lidelser.


Køb istedet almindelige julekalender uden det i til dit barn eller lav en julekalender selv med legetøj i, tørret frugt stænger, f.eks fra mærket Castus med figner og kreative materialer f.eks.


Læs mere om MSG her

9. Spis rene fødevarerDu kan spise al slags frisk frugt og grøntsager.


Jeg foreslår disse via links, hvor der også er fotos af dem:


Pålæg

Fisk

Tørret frugt

Drikkevarer

Knækbrød og riskager


Køb kun hakket kød/stege, som ikke er krydret og som ikke er marineret eller forarbejdet, for så er det rent kød.


Tomatsauce og tomatpure til kødretter/kødsovs


Bag dit eget brød med min

Æblesurdej opskrift og med kemifri mel


Lav din egen marmelade uden tilsætningsstoffer, find min opskrift her


Spis frisk frugt og grøntsager alle slags, helst økologiske.


Kokosmælk


Brug også gerne min kemifri produktliste her


Du kan lave spejlæg til morgenmad, lad dem ikke blive helt stegt, men put lidt vand på panden efter du har klækket æggene, himmalaysalt og sort peber på og olie på panden, det er så lækkert og virkelig sundt, fyldt med vitaminer, gode omega-3 fedtsyrer og en masse næring.
10. Lav maden selv til den julefrokost du holder eller køb rene varer uden kemi


Du kunne f.eks lave hjemmelavede frikkedeller med det mel jeg anbefaler, krydderier uden kemi, grøntsager og skrabeæg eller køb en oksesteg/kalkunbryst, der ikke er marineret/krydret og steg den i ovnen med himmalayasalt og de krydderier du kan lide og skær den i tynde skiver efter den er kølet af og opbevar det i køleskabet.


Økologisk leverpostej (færdiglavet)kan du findeher


Rene rejer kan du finde her


Du kan også servere Castus tørret frugt pålæg, kan købes i Føtex og i Netto.


Bag dit eget brød med æblesurdej(husk at æblesurdejen tager 7 dage at lave og Æblesurdej opskriften er længere oppe i denne artikel)
Jeg håber at du har fået nogle gode ideer til hvordan du kan få en kemifri jul, husk at det altid er bedst at lave din mad selv fra bunden af og så smager det altså også bedre.


Kolde kartofler kan du også bruge som pålæg samt avocado, det er kun fantasien der sætter grænser.

unsplash