Du skal bruge:
200 g mandler (øko eller uøko)
40 gram dansk honning (brug en fast honning)
(vælg selv om du vil bruge
økologiske mandler eller alm)
Mandlerne ligges i vand i 5-8 timer
før brug.
Tag vandet fra efter x antal timer
og lad dem tørre I køleskabet i 1-2
timer, kog vand og hæld det
kogende vand over dem og smut
dem efter nogle minutter.
Kør dem igennem en stor
foodprocessor (du skal bruge en
foodprocessor hvor kniven sidder
fast, ellers vil det ikke fungere, jeg
bruger foodproccesoren fra Bosch)
til at mandlerne begynder at blive
mere melet og begynder at blive
fugtigt og en sammensat
konsistens, jeg stoppede den flere
gange under og rørte rundt i
blandingen,
så de bliver blendet godt og
begynder at ligne marcipan.
Tilsæt lidt dansk honning, lidt af
gangen mens foodprocessoren
kører, 40 gram dansk honning i alt
(vejes af), mens den kører og når
alt er korrekt i konsistens,
så kører den det hele sammen til en
stor klump til sidst og når det er
sket, så er din marcipan færdig.
Honningen tager selv fat i massen,
så den begynder at blive til
marcipan.
Kan nydes med det samme eller
efter den har været på køl.
Du kan nyde marcipanen med friske
hindbær og blåbær og medjool
dadler (de kan købes i mange
supermarkeder) f.eks det er virkelig
lækkert, det er også kemifrit.
God fornøjelse.
Copyright © 2024 Oplysning om Aspartam. Alle rettigheder forbeholdes.