Æblesurdej opskrift

Æblesurdej opskrift

Her får du min æblesurdej opskrift, som du bør bruge til dit bagværk derhjemme istedet for gær, da gær er skadeligt for helbredet. Følg opskriften til punkt og prikke.

Du skal bruge:

4 store æbler

(gerne tunge, dem er der mest væske I)


Rens dine æbler i vand og lidt citronsaft I 15 minutter og skyl dem efterde 15 minutter, skær stilk, kernehus og blomst fra og smid det ud ogdet resterende der er tilbage blender du i en foodprocessor indtildet er næsten flydende


Så skal du putte det ned I en glas krukke med løst låg på ellerBPA-FRI plastik bøtte og der røres rundt 1 gang dagligt I 7 dage også er den klar til at bruge I dit bagværk.


Du skal bruge 4 dl æblesurdej til 1 kg mel, når du bager brød.


Ognår du har målt de 4 dl af I et deciliter mål, skal du hælde vandop I indtil der er fyldt op til 9 dl.


Huskat melet også skal være uden tilsætningsstoffer og uden E-numre.


Se hvilket mel du kan bruge lige her:




Når du bager brød med det i, så skal brødet efter det er kølet af dvs. dagen efter du har bagt, så skal det opbevares i køleskabet pakket ind i bagepapir og en frysepose.


God fornøjelse med at lave æblesurdejen og med at bage!