Kontakt til firmaer

Kontakt til firmaer, der bruger Aspartam

Tryk på billederne og de forstørres, læs svaret fra Stimorol og V6

14. marts kl. 15.30
Fra mig: Hej Sprite.
Hvordan kan det være at man ikke længere kan få almindelig Sprite sodavand i Danmark?
Og hvorfor bruger i egentlig aspartam i jeres Sprite zero version?
Aspartam kan skade ens helbred på. Mange områder i følge forskellige forskninger..
FORSKNING
Lightsodavand forbindes med tidlig død d. 15/2-2019:

https://newsbreak.dk/lightsodavand-forbindes-med-tidlig-doed/


Lightsodavand får gravide til at føde for tidligt:

https://ing.dk/artikel/light-sodavand-far-gravide-til-fode-tidligt-110446


Forskere uenige i myndighedernes vurdering af aspartam:

https://videnskab.dk/krop-sundhed/forskere-uenige-i-myndighedernes-vurdering-af-aspartam


Kunstige sødemidler giver forstadier til diabetes og fedme:

https://ing.dk/artikel/kunstige-soedemidler-giver-forstadier-til-diabetes-og-fedme-170906


Ny forskning: sødemiddel kan forårsage diabetes:

https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/ny-forskning-sotningsmedel-kan-orsaka-diabetes


Nyt studie sætter lightsodavand i forbindelse med slagtilfælde og demens:

https://jyllands-posten.dk/livsstil/familiesundhed/sundhed/ECE9528378/nyt-studie-saetter-lightsodavand-i-forbindelse-med-oeget-risiko-for-demens-og-slagtilfaelde/


Jeg ser frem til at høre fra jer.


D. 17 marts 2019
Fra Sprite:
Tak for din besked – vi er glade for, at du skriver. :-)
Vi har valgt at gøre Sprite sukkerfri, fordi vi sammen med drikkevareindustrien i resten af Europa har sat nogle mål om at mindske mængden af sukker i vores produkter. Målene støtter op om europæiske og internationale sundhedsmål.
Det betyder, at vi har skiftet sukker ud med kunstige sødemidler, herunder aspartam. Aspartam har været genstand for utallige undersøgelser i de seneste årtier, og EU’s videnskabelige agentur for fødevaresikkerhed, EFSA, der følger med i den seneste forskning, har gentagne gange konkluderet, at stoffet er helt ufarligt for mennesker og derfor kan bruges i fødevarer.
Du kan læse mere om aspartame her: http://spr.ly/6181EkDzh

Med venlig hilsen
Sprite.

Kontakt til firmaer i år 2019


Min norske kontakt Kristine tog kontakt til firmaet Njie, som har sukkerfrie laktosefrie produkter med aspartam i. Her er hvad firmaet svarede på hendes henvendelse.


Fra Kristine:

Hej Njie
Jeg undre mig over hvorfor i bruger Aspartam i mange af jeres produkter?
Aspartam er kendt for at være helbredsskadeligt! Der er meget forskning vdr. Aspartam og dets risici. I markedsfører produkter som at det gavner helbredet. I burde måske se lidt mere på om der er andet i kan bruge så gerne kunder får goder af produktet fremfor helbredsproblemer hvis man forbruger det som det er i dag?
Bedste hilsner


Fra Njie:
Hej og tak for din mail og dine meninger.
Når det kommer til aspartam det er det mest sikre sødestof over de sidste år i Sverige istedet for stevia som er forholdvis ny.
Selvom hvis stevia er naturlig fra begyndesen går det igenenm en kemisk process (E 690)
Uheldigvis er der forkert information om aspartam derude som er gammel og forkerte analyser. Der er faktisk ingen risiko ved at bruge aspartam ifølge ny forskning og derfor er dette sødestof meget godt istedet for sukker.
Godt at vide at aspartam har to aminosyrer som der allerede er i menneskekroppen. Håber at du fik svar.
Bedste hilsner Frans.


Fra Kristine:
Tak for deres svar Frans. Vi som forbrugere/konsumere skal informere fabrikanten om, at de hjælper med at forgifte folket, de kan ikke skjule dem bag analyser, der lige så nemt viser skaderne! Jeg forstår, at du vil producere, men du gør det modsatte af dit ønske ved at have noget, der desværre sætter dig i et dårligere helbred over længere tid! En forbruger bruger forskellige fødevarer i løbet af sin dag! Når alle produkter er tilsat noget, bliver deres produkt en del af kædens mad og drikke, der stiger for skadeligt indtag !! Et menneske spiser meget i løbet af et år! Tænker du på, hvor meget af fødevaretilsætningerne i din mad er om et år? Efter alt er du bare en forbruger selv! Gør noget, det er jer der har produkterne på hylderne, sammen gør vi en forskel.
Hilsen Kristine


Så er jeg færdig med at kommunikere med NUPO på deres facebook side ang. deres tidligere brug af aspartam i deres NUPO PULVERE og ang. sucralose som de nu bruger i stedet.


Fra mig:


Hej Nupo.
Jeg synes at i skal gøre sådan så man kan se hvad jeres sortiment har af ingredienser i sig.. Lister ved hvert produkt. Mange ønsker ikke kunstige sødestoffer fx.
I har fjernet aspartam fra jeres pulver, ikke sandt? Førhen var der aspartam i og det var mega giftigt og sygdomsfremkaldende... Men nu er der sucralose i, ikke sandt?
Www.aspartam.dk  info om aspartam.
Har i fjernet aspartam og hvorfor? 
Hvorfor bruger i sucralose, når det er et kunstigt klor sødestof og i følge forskningen kan det påvirke stofskifte og ændre balancen i tarmsystemet.
"Forskerne mener at sukralose har mange af de samme karakteristika, som pesticider og industrikemikalier og opfordrer myndighederne til at genoverveje tilladelserne til at producere og bruge sødemidlet."

https://klogkost.dk/nyheder/fodevarer/sukker/791-sodemiddel-farligt-for-svage.htm

Har i selv undersøgt hvad sucralose kan give af bivirkninger i mennesker? Der er mange på listen såsom depression, angst, brystsmerter m.m. Eller bruger i det bare uden at vide hvad det gør.
Jeg ser frem til at høre fra jer.


Svar fra NUPO:


Tak for din besked :) 
Der er fuld ernæringstabel på alle produkter på vores webshop. Her fremgår det også, som du rigtigt skriver, at hvor der bruges sødemiddel i Nupo Diet er det sucralose. Alle vores produkter lever fuldt ud op til de strenge danske fødevare-krav, som vi forholder os til i vores produktudvikling.
Der er løbende videnskabelige undersøgelser af diverse ingredienser og vi er jo beriget med, først og fremmest, en Europæisk instans der tager stilling til og validerer disse undersøgelser. Ydermere har Danmark en endnu strengere forordning om indhold, så vi er heldigvis ret godt sikret her i det Danske.
Den undersøgelse du henviser til er lavet i 2014 og vi må som virksomhed have tillid til, at de danske myndigheder retter forordninger, 
hvis der er belæg for dette. 
Der er pt ingen ændringer i hvordan fødevare-virksomheder bør forholde sig til sucralose i Danmark. 
De bedste hilsner, 
Team Nupo


Fra mig:

Hej igen Nupo.
I svarede mig ikke på om hvorfor i har fjernet aspartam.
Hvordan kan det være at i ikke tager forskernes udtalelser til jer og undersøge det evt?
Selvom at forskningen er fra 2014 er den stadig reel og noget i bør tænke over, da i har mange kunder.


Send mig gerne de videnskabelige undersøgelser som i refererer til, da jeg som borger gerne vil vide hvad jeg indtager men det er også vigtigt for mig at vide om producenten faktisk også selv ved om det de bruger i deres produkter. Mange firmaer bruger bare aspartam, fordi det er lovligt men ikke har undersøgt det i dybden, om det egentlig gør en syg eller om det er sundt for folk.
Var aspartam sundt for folk? Er sucralose sundt for folk? 
Kan i give mig en oversigt over hvor der er aspartam i af jeres produkter nu?
Hvorfor fortæller i mig ikke hvorfor i bruger sucralose?


Bent Løkke Kristensen Sådan slipper man let af med gode kunder. Aldrig mere fødevarer med Aspartam eller lignende sødemidler. Det er ikke til diskussion.


Fra Mig: Bent Løkke Kristensen de undviger mig og mine spørgsmål.. Og forholder sig ikke til forskernes udtalelse..


Fra Mig: Bent Løkke Kristensen jeg ville da gerne kende årsagen til sødemiddel skift her hos nupo..
Og hvorfor aspartam blev fjernet


Fra Nupo:
Nupo Vi hverken undviger dine spørgsmål eller undlader at forholde os til dokumenteret forskning :)


Fra mig: Jamen så vis mig / os forskningen. Jamen Nupo hvorfor har i så fjernet aspartam og putter sucralose i jeres pulver istedet for ?


Fra Nupo:
Det har jeg besvaret i kommentaren længere oppe :) 
Det er ikke vores forskning, så som jeg tidligere har skrevet, skal du kontakte FDA for at få adgang til den forskning du efterlyser. 
Vi sætter kun pris på at man forholder sig kritisk til hvad man indtager, og ligger du inde med viden som kan bidrage til en positiv udvikling, så kan vi kun opfordre til at tage dialogen med Fødevarestyrelsen :)


Fra mig: Nupo det har i ikke skrevet at jeg skulle ang. Fda. Hvor står det?
I Danmark er der ingen oplysning om sucralose og det er ej listet som sødestof hos fødevarestyrelsen hjemmeside.. Bekymre det jer ikke?


Fra Nupo:
Det står i tråden under dit første indlæg som også er besvaret.


Fra mig: Nupo nej ikke direkte. I henviser til at det er helt ok at bruge sødestoffet.
Hvad fik jer til at skifte til klor sødestoffet sucralose fremfor aspartam? Vær sød at svare folket på det.


Fra Nupo:
Nupo Jeg citerer blot fra det tidligere opslag så, da det jo, som nævnt, er besvaret: 
Der er over 100 undersøgelser der omfatter anvendelse og sikkerhed af aspartam. FDA har konkluderet, at aspartam er sikkert, men personer med arvelige sygdomme som fx. phenylketonuria bør ikke indtage aspartam. 


FDA har om Sucralose udtalt: 
"Ved fastlæggelsen af sikkerheden af sucralose gennemgik FDA data fra mere end 110 undersøgelser hos mennesker og dyr. Mange af undersøgelserne blev designet til at identificere mulige toksiske virkninger, herunder kræftfremkaldende, reproduktive og neurologiske virkninger. Ingen sådanne virkninger blev fundet, og FDA's godkendelse er baseret på konstateringen af, at sucralose er sikkert til konsum. "Derfor skiftede vi fra Aspartam til Sucralose.


Fra mig: Okay, så i tror på FDA´s udtalelse. FDA har gjort aspartam ulovligt 2 gange før det blev lovligt. Man gik imod videnskabelige beviser på at aspartam skader til at godkende stoffet trods FDA FORSKERE talte imod det...!


Fra Nupo:


Nu benytter vi jo ikke aspartam i vores produkter, så skrive-pladsen omkring aspartam ville nok være bedre placeret andre steder end her. 
Igen; vi anerkender din lidenskab, men den skal rettes mod fødevarestyrelsen, ikke mod enkelte virksomheder der følger forordningerne som vi skal. 
Din energi er bestemt bedre brugt rettet mod dem der rent faktisk kan gøre noget ved det der tydeligt ligger dit hjerte nært - og det er kun beundringsværdigt :)


Fra mig:

Nej, det er også rigtig godt at i har fjernet aspartam, da det gør folk meget syge, men sucralose gør også syg som i kan læse i de forskning jeg har linket til. Igen Nupo, hvad så hvis jeg eller andre bliver syge af jeres produkter med sucralose, så er det i jeres ansvar eller hvad?? hvorfor kan i ikke bare bruge et naturligt sødestof fremfor et kunstigt KLOR sødestof? www.aspartam.dk


Fra Nupo: fordi vi som virksomhed skal forholde os til de forordninger der kommer fra fødevarestyrelsen. Der er ny forskning hele tiden, og langt det meste er uautoriseret. Det er jo bestemt ikke kun sødemidler der bliver udskældt, undersøgt og som der er rigtig mange meninger om. 
Vi forholder os til valideret forskning i form af myndighedernes forordning. Fødevarestyrelsen tager ansvar for at godkendte produkter lever op til det de skal. 
Som før nævnt; det er vores ansvar, hvis det kan påvises at du eller en anden er blevet syg - direkte af vores produkter. Hvis årsagen til sygdom viser sig at opstå fra et godkendt produkt, så er det ikke længere vores ansvar, da vi følger regler og retningslinier og skal kunne stole på fødevaremyndighedernes forordninger. 
Jeg tror ikke vi kommer længere med denne samtale, da den lader til at gå i ring. Har du yderligere spørgsmål, ud over dem der allerede er besvaret i denne tråd, er du selvfølgelig velkommen :) Jeg vil afslutningvis sige at jeg ikke kan besvare mere detaljeret end jeg allerede har gjort, da jeg bestemt mener at jeg har uddybet besvarelserne, ikke kun tilstrækkeligt, men også gentagende gange. 
Ønsker dig god vind med dit beundringsværdige arbejde for folke-sundheden :)


Fra mig:
Studie: Mus, der blev fodret sucralose dagligt i hele deres liv udviklet leukæmi og andre blod kræftformer. 
Splenda er også sucralose.


Splenda Linked to Leukemia New Study Finds
.http://www.healthnutnews.com/splenda-linked-to-leuk…/Splenda


Fra Nupo:
Nupo Vi anerkender din mission, men gentager: du bør tage diskussionen med Fødevarestyrelsen :)
---------------------------------------------------


Fra mig:
Nyt studie fra 2018 fra læge DR. MERCOLA:
"Kunstige sødestoffer som aspartam og sucralose kan have nul kalorier, men din krop er ikke narret. Når man slår med en "sød" smag, forventer kroppen at kalorier skal følge, og når dette ikke sker, forårsager det biokemiske forvrængninger, som kan resultere i vægtforøgelse, metabolisk dysfunktion og andre sundhedsmæssige problemer."

https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2018/09/05/artificial-sweetener-splenda.aspx


Fra Nupo:

Vi anerkender din mission, men gentager: du bør tage diskussionen med Fødevarestyrelsen :)


Fra mig: Nupo min mission? Det her handler om at jeres kunder ikke skal blive syge af jeres produkter..
Det er forskning.


Fra Nupo:
Som tidligere skrevet, har vi tillid til at den danske fødevaremyndighed sikrer de bedste vilkår for borgerne. 
Forskning er relativ og der er fødevaremyndighedernes ansvar at tage stilling til og validere indholdet af denne forskning.


Fra mig:
Studies have also linked sucralose consumption to:
Genotoxicity (DNA damage) and potentially adverse epigenetic effects.10 According to this paper, the acceptable daily intake set for sucralose may in fact be hundreds of times too high to ensure safety
Shrinkage of the thymus, up to 40 percent11,12
Enlargement of the liver and kidneys13,14
Calcification of the kidneys15,16
Increased leukocyte populations (immune system cells) in the thymus and lymph nodes17
Migraines18
Altered glucose, insulin and glucagon-like peptide-1 levels and responses,19 which raises your risk for Type 2 diabetes.
A study20 published in the journal Diabetes Care confirmed that, compared to controls, obese patients using sucralose experienced a greater incremental increase in peak plasma concentrations of glucose, a greater incremental increase in insulin and peak insulin secretion rate, along with a decrease in insulin clearance.
According to the authors, "These data demonstrate that sucralose affects the glycemic and insulin responses to an oral glucose load in obese people who do not normally consume non-nutritive sweeteners"
Alterations in P-glycoprotein (P-gp) levels, which could result in medications used in chemotherapy, AIDS treatment and treatments for heart conditions being shunted back into the intestines, rather than being absorbed by your body. 

https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2018/09/05/artificial-sweetener-splenda.aspx


Fra mig: Det er sjovt som i ikke kan henvise til links med forskning som i taler om Nupo.


Fra Nupo:


Vi taler ikke om forskning - det er dig der taler om forskning :) Vi fortæller dig at vi forholder os til den danske forordning, som er baseret på forskning. Derfor henviser vi gentagende gange i denne tråd, til at du snakker med fødevarestyrelsen eller FDA hvis du vil have adgang til den forskning de baserer deres forordning på, da det er denne vi forholder os til.